Ingrediente:
-1kg pulpe pui (preferabil dezosate);
-5 rosii;
-3 ardei capia;
-2 cepe mici;
-jumatate legatura patrunjel;
-3 ardei iuti;
-8 graunti usturoi;
-cimbru;
-sare si piper.
Am spalat pulpele, le-am dezosat, condimentat cu sare, piper si cimbru si le-am pus la cuptor la fript (daca nu aveti aceasta optiune la cuptor se pot face pe grill de aragaz sau la gratar cu carbuni). Sub pui am pus intr-o tava rosiile, ardeiul capia si ardeiul iute la copt. Nu am uns tava cu nimic pentru ca oricum se scurgea grasimea de la pui.
Am facut o supa de pui (de fapt de curca). Am pus 1 litru de apa la fiert cu o ceapa, un morcov, putina telina si o tartita de curca. Le-am fiert pana a scazut la jumatate.
Supa am trecut-o prin strecuratoare si am pus-o la fiert cu inca jumatate de litru de apa. Dupa ce a clocotit am adugat ceapa tocata marunt, usturoiul, un ardei iute, patrunjel, cimbru, sare si piper.
Am mai lasat sa fiarba 5 minute si am adugat si puiul. Dupa inca 10 minute am luat oala de pe foc.
Se serveste cu mamaliga si un pahar de vin alb.
nimic nou. ce se intampla?
RăspundețiȘtergereSa inteleg ca a fost doar o incercare nereusita acest blog? Eu chiar asteptam cu interest si alte retzete si sfaturi de ordin culinar... Macar puneti u semn cu CLOSED sa stim si noi!
RăspundețiȘtergere