vineri, 24 iunie 2011

Bruschete

M-am trezit duminica dimineata si am vrut sa ii fac o surpriza Andreei: sa ii pregatesc un mic dejun copios. Nu am reusit, s-a trezit prea devreme, asa ca a trebuit sa ma ajute.

Tartine din paine prajita cu cascaval si ciuperci
Ingrediente:
-2 felii de paine;
-3 ciuperci champignon brune;
-150g cascaval;
-30g unt;
-cateva frunze rucola;
-sare;
-piper.
Se feliaza ciupercile si se calesc in unt. Se taie cascavalul felii si se pune pe paine. Se adauga ciupercile calite presarate cu putina sare si piper. Se dau la cuptor pana se topeste cascavalul. Dupa coacere se aduga rucola tocata marunt.


Bruschete cu rucola si masline negre
Ingrediente:
-2 felii paine;
-100g rucola;
-30g masline;
-1 catel de usturoi;
-ulei masline;
-sare si piper.
Se taie marunt rucola si se amesteca cu uleiul de masline, sarea si piperul. Se adauga usturoiul zdrobit si maslinele feliate (fara sambure:)). Compozitia se pune pe cele doua felii de paine prajite.


Tartine cu rosii si feta
Ingrediente:
-200g rosii uscate (le-am uscat la cuptor la foc mic si le-am pus intr-un borcan cu ulei masline, usturoi, ardei iute, busuioc, cimbru, rozmarin, sare si piper)
-150g feta;
-1 ou;
-cateva frunze busuioc;
-ulei masline;
-sare si piper

In primul rand am pus feta la marinat in uleiul in care au stat rosiile. Am mixat rosiile cu oul fiert, ulei masline, sare si piper si am intins crema obtinuta pe feliile de paine prajite. Am adugat feta si busuiocul maruntit.

Bruschete cu rosii si busuioc
Ingrediente:
-2 rosii;
-2 graunti usturoi;
-cateva frunze busuioc;
-ulei masline;
-sare si piper.
Se taie rosiile cubulete si se amesteca cu usturoiul zdrobit, uleiul de masline, busuiocul, sarea si piperul. Se pune compozitia pe painea prajita la cuptor.


Sandwichuri cu crema de somon si branza capra
Ingrediente:
-4 felii paine;
-100g somon afumat;
-100g branza de capra;
-40g unt;
-ulei masline;
-cateva frunze de ceapa verde;
-zeama de la 1/2 lamaie;
-sare si piper.
Se pun in blender: somonul, branza de capra, untul, uleiul masline, zeama de lamaie, sarea si piperul si se amesteca bine pana se obtine o crema omogena. Ceapa se taie foarete marunt si se amesteca cu crema. Se intinde pe paine crema obtinuta. O a doua felie de paine se suprapune peste cea unsa, se preseaza si apoi se taie in forma de triunghi.

Tartina cu dovlecei si rosii
Ingrediente:
-paine feliata;
-un dovlecel feliat;
-o rosie feilata;
-iaurt;
-ceapa verde;
-sare si piper.
Se frig feliile de rosii si dovlecei. Se freaca iaurtul cu ceapa maruntita si se adauga pe felia de paine prajita. Se aseaza rosia si dovlecelul si se mai pune putin iaurt cu ceapa si inca doua cubulete de rosii.












A fost delicios. Daca vreti sa va suprindeti consortul sau consoarta incercati sa va treziti cu doua ore mai devreme, se fac destul de greu.

2 comentarii:

  1. Doamne, asa arata micul vostru dejun?... Inviati nu primiti?...

    Intrebare: rosiile uscate - cate vreme a trecut pana le-ai folosit ca atare? (adica dupa introducerea in borcan cu toate ingredientele etc etc.)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu tot timpul:), primim si invitati.
    2-3 zile e suficient.
    iti recomand, daca ai unde sa le usuci la soare. sunt mai bune si costa mai putin:). eu am cuptor electric si daca il tin 4 ore pornit ma costa mai mult decat daca le-as cumapara din magazin.

    RăspundețiȘtergere