Ingrediente:
300g galbiori, 2 rosii, 1 ceapa verde, 1 capatana usturoi, busuioc vrede, nuci, 100g branza oaie, 100 g parmezan(branza pentru paste italieneasca de la napolact - seamana la gust cu parmezanul ),paste integrale barilla, unt, ulei de masline, sare, piper.
Am pus pastele la fiert( dupa cum scrie pe ambalaj ). Am pregatit ingredientele pentru sos: busuiocul, 3 catei de usturoi, ceapa verde, nucile, jumatate din parmezan, branza de oaie, sare si piper.
Le-am pus pe toate in blender si am amestecat pana am obtinut o pasta omogena, apoi am adaugat uleiul de masline si am mai amestecat putin.
Am spalat ciupercile bine, le-am scurs si apoi taiat in bucatele mai mici. Am oparit rosiile le-am scos coaja si apoi le-am taiat cubulete. Am incalzit o tigaie cu 50 g unt am adugat 3 catei usturoi pentru aroma apoi ciupercile si rosiile. Le-am calit cam 5 min.
Dupa ce am scurs pastele le-am amestecat cu sosul si ciupercile cu rosiile calite.
Am gustat: delicios, dar parca lipsea ceva... Crevetii din congelator(folositi la sushi vineri ), i-am prajit cu 2 catei de usturoi, adugat peste paste si voila.
Am adugat langa cateva rosii uscate ( preparate de mine - uscate la cuptor apoi puse la borcan cu ulei masline, ardei iute, usturoi, busuioc, cimbru, rozmarin, sare si piper) si am asezonat cu ceapa verde.
excelent !
RăspundețiȘtergeresalivez pe tastatura...
RăspundețiȘtergerece bine arata. :)
RăspundețiȘtergeretrebuie sa faci cumva sa apara butonul ''like''
RăspundețiȘtergere...ai una bucata like de la mine :)
Felicitari!
RăspundețiȘtergereClaudia M