Ingrediente pentru 4 portii - pret total 62 lei/ portie 15 lei.
Pentru ton:
-400g ton proaspat - 40 lei;
-3 lg mix de piper proaspat zrdobit;
-1 lg sare;
-1 lg ulei masline extravirgin.
Pentru salata:
-1 bucata fenicul - 3 lei;
-400g rosii cherry - 6 lei;
-150g salata - 5 lei;
-200g porumb - 2,5 lei;
-7 esalote - 2 lei;
-1 lg sare;
Pentru servire:
-1 lime - 1 leu;
-ulei de masline 0,5 lei;
-otet balsamic 0,5 lei.
Se incepe cu gatirea salatei.
Se taie feniculul marunt si se prajeste in putin ulei de masline pana cand se inmoaie.
Esalotele se oparesc pentru 3 minute dupa care se taie in jumatati si se prajesc putin intr-o tigaie.
Se asteapa 5-10 minute pana cand ceapa si feniculul se racesc si apoi se amesteca cu salata, rosiile taiate jumatati si porumbul. Se presara cu putina sare si se stropeste cu cate un strop de ulei si otet.
Se unge tonul cu uleiul de masline si apoi se presara cu sare. Se prajeste intr-o tigaie, la foc mare, pentru 2 minute pe fiecare parte. Daca se vrea mai bine gatit se prajeste cate 3 minute pe fiecare parte. Se scoate din tigaie si se trece prin mixul de piper.
Se taie bucatile de ton in felii de 2 cm grosime.
Se pune salata in farfurii iar deasupra fellii de ton. Se presara cu piper si zeama de lime. Se potriveste cu un vin roze.
Foarte gustos!!! Multumesc pt reteta
RăspundețiȘtergereFoarte gustos!!! Multumesc pt reteta
RăspundețiȘtergere