![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXCAnwB8K-o9Ag0sfBajLutNvuK3Rt0tTrxDaxy64ipH72YVjbgbyP09bivG5ewz6I2Keen1E51BS7OwfV4sTiznX-jbG_OKkc_kB-ymi1PIawMDFR34eypsnRZwIdtE-ru6VrEFpfD0Rd/s320/DSC_4271_resize.jpg)
-1 dorada de 800g sau 2 mai mici -30lei;
-2 dovlecei - 2lei;
-1 rosie mare - 0.5lei;
-200g bame - 1leu;
-1 ceapa rosie - 0,5lei;
-1 capatana usturoi - 0,5lei;
-1 ardei iute - 0,5lei;
-1 lime - 1leu;
-1 legatura patrunjel - 1leu;
-250 ml lapte cocos - 5 lei;
-250g orez - 3 lei;
-cateva fire cimbrisor;
-ulei de masline;
-sare.
Se fileteaza dorada dupa care se presara cu sare, putina zeama de lamaie, ulei de masline si cativa graunti de usturoi zdrobiti. Se da la frigider pentru o ora.
Intre timp se taie dovleceii cubulete, rosia felii, ardeiul iute rondele, bamele jumatati, ceapa si usturoiul.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjW5wcmLlsYBQE2B-cuwYMssdAZ-rPtULPPrplqcJF2QMcVmeQHWTHRuv00lWK0e6jUWVm70DO1B3wviXQ4LeB5hPW8zCMd10w0ispNNTIBBQAZUjtAA5dIsJ1tdIGa-ths_Abb3R5FKu0/s640/DSC_4282_resize-horz.jpg)
Intre timp se prepara orezul conform indicatiilor de pe ambalaj.
Pentru servire se pune orezul in farfurii iar deasupra legume, laptele de cocos gatit si cate o bucata de dorada. Se presara cu patrunjel tocat marunt si se serveste alaturi de un pahar cu vin roze sau alb.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu