-1 dorada de 800g sau 2 mai mici -30lei;
-2 dovlecei - 2lei;
-1 rosie mare - 0.5lei;
-200g bame - 1leu;
-1 ceapa rosie - 0,5lei;
-1 capatana usturoi - 0,5lei;
-1 ardei iute - 0,5lei;
-1 lime - 1leu;
-1 legatura patrunjel - 1leu;
-250 ml lapte cocos - 5 lei;
-250g orez - 3 lei;
-cateva fire cimbrisor;
-ulei de masline;
-sare.
Se fileteaza dorada dupa care se presara cu sare, putina zeama de lamaie, ulei de masline si cativa graunti de usturoi zdrobiti. Se da la frigider pentru o ora.
Intre timp se taie dovleceii cubulete, rosia felii, ardeiul iute rondele, bamele jumatati, ceapa si usturoiul.
Se prajesc fileurile de peste pe partea cu piele in putin ulei de masline pentru 3 minute. Se scoate din tigaie si se da deoparte. In aceeasi tigaie se adauga inca putin ulei si se prajesc legumele taiate anterior. Se asezoneaza cu sare, se adauga cimbrul, laptele de cocos si zeama de la 1/2 lime. Se fierbe pentru 2-3 minute, dupa care se pun fileurile de peste deasupra si se dau la cuptorul preincalzit la 160°C pentru 10 minute.
Intre timp se prepara orezul conform indicatiilor de pe ambalaj.
Pentru servire se pune orezul in farfurii iar deasupra legume, laptele de cocos gatit si cate o bucata de dorada. Se presara cu patrunjel tocat marunt si se serveste alaturi de un pahar cu vin roze sau alb.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu