duminică, 19 iulie 2015

Rulada de somon afumat cu crema de branza si salata

Ingrediente pentru 4 portii, pret total 34 lei/ pret portie 8,5 lei.

Pentru rulada de somon:
-300 g somon afumat - 20lei;
-150 g branza proaspata - 2,5 lei;
-150 g urda - 2,5 lei;
-2 lg capere scurse de apa - 1 leu;
-4 fire menta;
-2 fire ceapa verde - 0,5 lei;
-sare.

Pentru salata:
-o punga salata mix - 7 lei;
-2 rosii kumato taiate felii subtiri si curatate de seminte -1 leu;
-ulei masline extravirgin;
-otet balsamic;
-sare si piper.

 Se toaca caperele, ceapa si menta foarte marunt. Se amesteca cu cele doua feluri de branza. Daca branza proaspata nu e sarata,se adauga putina sare in compozitie.





 Se intinde o folie alimentara pe un blat. Se pun pe ea bucatile de somon, formandu-se un dreptunghi. Nu trebuie lasate goluri. Se intinde pe somon crema de branza, lasandu-se cate 4 centrimetri pe margini neacoperiti. Cu ajutorul foliei se ruleaza somonul, se leaga la capete si se da la frigider pentru cateva ore.





 Se scoate de la frigider, si cu ajutorul unui cutit se taie in 4 portii egale.



 Pentru servire se amesteca salata cu rosiile, se stropesc cu ulei de masline si otet balsamic, se asezoneaza cu sare si piper si se aseaza intr-o farfurie. Se pune langa salata o bucata de rulada si se stropeste totul cu ulei de masline.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu