vineri, 23 noiembrie 2012

Coquelet de Bretagne cu legume la cuptor

Ingrediente:
-1 coquelet de bretagne;
-1 lamaie;
-50g unt;
-4 graunti usturoi;
-ulei masline;
-4 morcovi;
-4 pastarnac;
-2 cepe;
-2 sfecle;
-200g ciuperci champignon;
-1 dovlecel;
-otet balsamic;
-sare si piper.

 Se freaca puiul cu sare si piper, se unge cu ulei de masline si se frige pe grill pana capata o culoare rumenie. Se introduce in interiorul puiului usturoiul zdrobit si jumatate de lamaie taiata in sferturi. Cu zeama de la cealalta jumatate de lamaie si untul se unge puiul. Se baga in cuptorul preincalzit la 160C pentru 30 minute.
 Se spala si curata legumele, se taie si se amesteca cu sare, piper, ulei de masline si otet balsamic. Se introduc inaintea puiului la cuptor cu aprox. 20 minute, pentru ca ele se gatesc mai greu.
 Lichidul lasat de pui se amesteca cu o bucata pastarnac, un morcov, jumatate de ceapa, cativa graunti de usturoi, 50ml smantana pentru gatit si se fierb pe aragaz pentru cateva minute. Se paseaza cu blenderul iar sosul obtinut se trece printr-o strecuratoare. Se stropesc legumele si puiul cu sosul si se servesc calde.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu