joi, 22 noiembrie 2012

Creveti pane cu orez negru si sos de ghimbir

Ingrediente:
-10 creveti curatati de carapace;
-3 lg faina alba;
-2 lg faina orez;
-1 ou;
-3 lg pesmet;
-200g orez negru;
-2 bucati ghimbir;
-1/4 ceapa;
-2 graunti usturoi;
-1/2 lamaie;
-1lg. zahar;
-otet de orez;
-sos de soia;
-sare;
-ulei.

 Se cern cele doua feluri de faina si se amesteca. Se bate oul cu putina sare. Se trec crevetii prin faina, apoi prin ou, se scurg bine si se trec prin pesmet. Se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc si se scot pe un servetel absorbant.
 Orezul se prepara similar cu cel alb. La o cana de orez se pun trei cani de apa, se pune la fiert, iar cand clocosteste se da focul la minim si se mai lasa  20 minute. Se amesteca cu o lingura de sos de soia si una de otet de orez.

 Sosul: se pun in blender ghimbirul, ceapa, usturoiul, zeama de la lamaie, zaharul, 2 linguri sos de soia si o lingura de otet de orez. Se mixeaza si se toarna peste creveti.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu