duminică, 30 septembrie 2018

Doradă cu salată de cartofi și ouă


Pregătire: 30 minute
Preparare: 30 minute
Cantitate: 6 porții
Preț: 70 lei
Dificultate: medie

Ingrediente:

Pentru pește
- 3 bibani de mare
~ 1,5kg;
- 4 grăunți de usturoi;
- 2 lg. ulei de măsline;
- 2 crenguțe de cimbrișor verde;
- 1 lgt. sare.
 Se curăță peștii de solzi, intestine, și apoi se taie fileuri. Se presară cu sarea, cimbrul verde tocat mărunt, usturoiul zdrobit, iar apoi se stropesc cu uleiul de măsline. Se întinde o foaie de hârtie copt pe o tavă, se pun fileurile de pește pe partea cu pielea in sus. Se dau la cuptorul încins la 180 °C pentru 8 minute.
 

Pentru salata de cartofi
- 1,5kg cartofi mov;
- 18 ouă de prepeliță;
- 3 cepe roșii;
- 1/2 legătură de mărar;
- 2 lg. de capere;
- 3 lg. ulei de măsline;
- 2 lgt.sare;
- 2 lgt.piper.
 Se fierb ouăle de prepeliță pentru 5 minute și se dau deoparte. Se spală și curață cartofii de coajă și se taie în sferturi. Se pun într-o tavă termorezistentă, se stropesc cu uleiul de măsline, se amestecă cu cimbrul, sarea și piperul și se dau la cuptorul preîncălzit la 180 °C pentru 20 minute, ori până când sunt rumeni și se străpung ușor cu furculița. Când sunt gata cartofii se amestecă cu ceapa tăiată julien, ouăle de prepeliță tăiate în jumătăți, se presară sarea, piperul, mărarul tocat mărunt, uleiul de măsline și oțetul balsamic. Se amestecă și se dă deoparte până în momentul servirii.


Servire

- 2 lg. ulei de măsline;
- 2 lg. oțet balsamic;
- 2 lgt. cimbrișor verde;
- 20 g. rucola.
 Se pune câte o porție din salata de cartofi în centrul unei farfurii, un file de pește deasupra, iar pe pește se pun câteva frunze de rucola. Se stropește cu ulei și oțet, iar apoi se presară frunze de cimbru.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu