Potted shrimps este un preparat tradițional britanic din creveți aromați
cu nucșoară. Creveții se gătesc în unt aromat în prealabil cu nucșoară, se păstrează
într-un mic vas de lut, untul are rol de conservant. Se mănâncă de obicei cu pâine.
Preparare: 20 minute
Cantitate: 8 porții
Preț: 70 lei
Dificultate: medie
Ingrediente
-800gr creveți mici decorticați congelați; -2 pachete unt; -3 grăunți usturoi; -1 ceapă roșie medie; -5 fileuri de anșoa; -1/2 linguriță boia iute afumată; -1 linguriță boia dulce; -2 linguri ulei de măsline; -sare, piper; -zeamă de lămâie. |
Se decongelează creveții, se scurg de apă, se sărează și apoi stropesc cu zeamă de lămâie și ulei de măsline. Se amestecă, iar apoi se dă compoziția la frigider pentru cel puțin o oră.
Se călește ceapa tocată mărunt, usturoiul și fileurile de anșoa în ulei de măsline pentru 3 minute. Se pun și creveții, boielele, sare și piper și se gătesc pentru încă 3 minute la foc mic. Chiar dacă se dezgheață din timp și se lasă să se scurgă, creveții au să lase mult lichid în timpul gătirii. Cum lichidul a preluat mare parte din arome, să nu se piardă aroma, se scot ingredientele din tigaie, iar zeama rămasă se mai fierbe până când se îngroașă, iar apoi se amestecă cu creveții.
Între timp se pune untul într-o tigaie mică și se topește la foc mic. Se continuă gătirea până când o spumă albă începe să se ridice. Se înlătură spuma cu o lingură, iar când pe fundul tigăii se văd părți solide care se separă se ia de pe foc. Se strecoară printr-o sită deasă și se toarnă peste creveți. Se dau la frigider pentru o oră sau până când untul se întărește.
|
Servire
-pâine; -ardei iute; -lămâie. |
Se servește rece cu pâine prăjită, ardei iute și stropit cu zeamă de lămâie. |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu