marți, 19 noiembrie 2013

Cartofi pavé


Pavé este un cuvant care provine din limba franceza, folosit cand se face referire la un fel de mancare taiat in forma patrata sau dreptunghiulara.

Ingrediente:
-2 cartofi mari;
-50 ml smantana dulce;
-20g unt;
-sare;
-piper;
-o crenguta rozmarin;
-2 graunti usturoi;
-ulei pentru prajit.



 Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri (cu cat sunt mai subtiri cu atat se lipesc mai bine) cu ajutorul unei mandoline de bucatarie. Se amesteca cu smantana, sare si piper si se lasa 20 de minute.

 Se aseaza feliile de cartof in straturi, ungandu-se cu putin unt, pana se ajunge la o inaltime de 4-5 cm. Se aseaza cartofii pe hartie de copt intr-un vas termorezistent, se acopera si se dau la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 de minute, pana cand sunt gatiti. Se poate verifica cu o scobitoare, daca se patrund usor sunt gata.

 Se scot afara, se aseaza o greutate deasupra lor si se lasa pana se racesc.

 Se taie marginile pentru a se obtine o forma dreptunghiulara.

 Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se pun mai intai rozmarinul si  usturoiul zdrobit (necuratat de coaja) sa isi lase aromele si apoi se adauga cartofii. Se prajesc pana cand se rumenesc pe fiecare parte.

  Este o garnitura delicioasa si extravaganta, usor de facut, care poate impresiona.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu