Reteta pentru cartofi pave se gaseste aici. Similar am procedat cu morcovul si sfecla. Diferenta este ca am inlocuit rozmarinul cu cimbru si nu am folosit usturoi.
Calmarul se potriveste de minune cu sosul sweet chili, puteti consulta reteta aici.
Lamelele de calmar se gasesc in marea majoritate a supermarketurilor, la un pret destul de atragator: in jur de 30 lei/kg. Le recomand pentru ca se gatesc extrem de usor si indiferent de metoda: prajire, frigere etc., nu se intaresc, raman foarte fragede (in conditiile in care nu se gatesc prea mult).
Ingrediente:
-400 g lamele calmar;
-100 g bacon;
-1 crenguta de cimbru;
-1 lime;
-1 lingura ulei masline;
-2 linguri ulei pentru prajit;
-sare si piper.
Se spala si usuca lamelele de calmar si se pun la macerat cu uleiul de masline, zeama de la jumatate de lime, sare si piper pentru 30 de minute.
Se intind feliile de bacon pe un tocator, se aseaza pe ele lamelele si se ruleaza. Daca este nevoie se fixeaza cu o scobitoare, la mine nu a fost nevoie. Se taie lamelele in cubulete, astfel incat la prajire sa se patrunda pe toate partile. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga cimbrul si cubuletele de calmar. Se da focul la mediu si se prajesc pana se rumenesc, pe fiecare parte, aproximativ 4-5 minute. Se scot pe un servetel de bucatarie pentru a se scurge de ulei.
Se stropesc cu putina zeama de lime si se servesc alaturi de legumele pave si sosul sweet chili. Pentru extra savoare cateva felii de trufe negre, taiate foarte subtire, merg de minune.
Calmarul se potriveste de minune cu sosul sweet chili, puteti consulta reteta aici.
Lamelele de calmar se gasesc in marea majoritate a supermarketurilor, la un pret destul de atragator: in jur de 30 lei/kg. Le recomand pentru ca se gatesc extrem de usor si indiferent de metoda: prajire, frigere etc., nu se intaresc, raman foarte fragede (in conditiile in care nu se gatesc prea mult).
Ingrediente:
-400 g lamele calmar;
-100 g bacon;
-1 crenguta de cimbru;
-1 lime;
-1 lingura ulei masline;
-2 linguri ulei pentru prajit;
-sare si piper.
Se spala si usuca lamelele de calmar si se pun la macerat cu uleiul de masline, zeama de la jumatate de lime, sare si piper pentru 30 de minute.
Se intind feliile de bacon pe un tocator, se aseaza pe ele lamelele si se ruleaza. Daca este nevoie se fixeaza cu o scobitoare, la mine nu a fost nevoie. Se taie lamelele in cubulete, astfel incat la prajire sa se patrunda pe toate partile. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga cimbrul si cubuletele de calmar. Se da focul la mediu si se prajesc pana se rumenesc, pe fiecare parte, aproximativ 4-5 minute. Se scot pe un servetel de bucatarie pentru a se scurge de ulei.
Se stropesc cu putina zeama de lime si se servesc alaturi de legumele pave si sosul sweet chili. Pentru extra savoare cateva felii de trufe negre, taiate foarte subtire, merg de minune.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu