Ingrediente pentru 1,5 kg:
-30 ardei iuti rosii, aprox. 600g, curatati de seminte.
-500 ml otet alb;
-700g zahar;
-2 litri apa;
-10 lingurite amidon de porumb;
-4 capatani usturoi, curatate de coaja.
Se pun in blender toate ingredientele, cu exceptia amidonului, si se amesteca bine.
Se transfera amestecul intr-o oala si se da in clocot, se da focul la mediu si se amesteca pana cand bucatile de usturoi si ardei se inmoaie, cam 10 minute.
Se amesteca amidonul cu putina apa si se adauaga in oala. Se mai lasa 2 minute si se ia de pe foc. Amidonul va ingrosa compozitia, daca este prea subtire se mai pot adauga cateva lingurite de amidon, pana se ajunge la consistenta dorita. Se lasa sa se raceasca complet inainte de a se pune in borcane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu