duminică, 7 octombrie 2018

Ardei umpluți cu brânză pe pat de sos de roșii


Pregătire: 20 minute
Preparare: 20 minute
Cantitate: 4 porții
Preț: 35 lei
Dificultate: ușoară

Ingrediente:


Pentru ardeii umpluți
 
- 12 ardei grași mici
- 1kg;
- 800 g. brânză de oaie;
- 1 lg. peperoncini;
- 1 leg. pătrunjel;
- 1/2 lgt. piper;
- 1 ceapă roșie mică.
 Se spală ardeii, se taie în jumătăți și se curăță de semințe. Se dă brânza pe răzătoare și se pune într-un bol adânc. Se adaugă ceapa și pătrunjelul tocate mărunt, piperul și peperoncini. Se amestecă bine, și apoi se umplu ardeii. Se dau deoparte până când sosul de roșii este gata.
 

Pentru sosul de roșii
 
- 1,5kg. roșii;
- 1 ceapă roșie;
- 4 grăunți de usturoi;
- 2 lg. cimbru verde;
- 3 lg. ulei de măsline;
- 1 lg. boia afumată dulce
- 1 lgt. zahăr brun;
- 2 lgt. sare;
- 2 lgt. piper.
 Se opăresc roșiile, se curăță de coajă și se taie cubulețe. Se toacă ceapa și usturoiul mărunt și se călesc în uleiul de măsline pentru 2 minute. Se adaugă roșiile, cimbrul, boiaua, zahărul, sarea și piperul. Se continuă gătirea pentru încă 7-8 minute, ori până când sosul începe să se îngroașe. Se întinde sosul pe fundul unui vas termorezistent, iar deasupra se pun ardeii. Eu am folosit plite din fontă, se potrivesc mai bine pentru acest preparat, întrucât se păstrează cald mai mult timp și se poate servi direct din ele. Se dau la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 10 minute, ori până când ardeii încep să se înmoaie iar brânza este topită.


Servire

- pâine proaspătă;
- 1 lgt. cimbrișor verde.
 Se lasă să se răcească puțin înainte de servire. Se pun în farfurii câteva linguri de sos, iar deasupra câțiva ardei umpluți. Se presară cu cimbru și se servește cu pâine.






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu