Ingrediente:
-500g ficat de pui;
-2 cepe;
-1 catel de usturoi;
-2 linguri capere;
-cateva fileuri de ansoa;
-30g unt;
-30g smantana pentru gatit;
-30 g coniac;
-2 lg cimbru tocat marunt;
-sare de mare.
Se unge o tava termorezistenta cu unt in care se pune ficatul, care a fost spalat si curatat de grasime, se presara cu sare de mare si doi graunti de usturoi zdrobiti. Se baga la cuptorul preincalzit la 160°C, pana cand ficatul se rumeneste putin. Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.
Intr-o tigaie se topeste untul si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga caperele, ansoa si ficatul, se mai lasa un minut si se pune cimbrul. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se pune compozitia in blender,se aduga smantana si coniacul si se mixeaza pana devine o pasta.
Intr-o alta tigaie se topeste 100g unt si se lasa sa fiarba pana se ridica o spuma deasupra. Se trece printr-o strecuratoare fina, peste care se pune si un servetel de bucatarie, pentru a-l separa de spuma.
Se pune pasta intr-un vas si se toarna deasupra untul topit. Inainte de servire se lasa cateva ore la frigider.
-500g ficat de pui;
-2 cepe;
-1 catel de usturoi;
-2 linguri capere;
-cateva fileuri de ansoa;
-30g unt;
-30g smantana pentru gatit;
-30 g coniac;
-2 lg cimbru tocat marunt;
-sare de mare.
Se unge o tava termorezistenta cu unt in care se pune ficatul, care a fost spalat si curatat de grasime, se presara cu sare de mare si doi graunti de usturoi zdrobiti. Se baga la cuptorul preincalzit la 160°C, pana cand ficatul se rumeneste putin. Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.
Intr-o tigaie se topeste untul si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga caperele, ansoa si ficatul, se mai lasa un minut si se pune cimbrul. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se pune compozitia in blender,se aduga smantana si coniacul si se mixeaza pana devine o pasta.
Intr-o alta tigaie se topeste 100g unt si se lasa sa fiarba pana se ridica o spuma deasupra. Se trece printr-o strecuratoare fina, peste care se pune si un servetel de bucatarie, pentru a-l separa de spuma.
Se pune pasta intr-un vas si se toarna deasupra untul topit. Inainte de servire se lasa cateva ore la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu