-4 pulpe de rata, aprox. 1kg - 24 lei;
-500g carnati picanti - 14 lei;
-2 conserve cu fasole - 6 lei;
-150g bacon - 5 lei;
-2 morcovi - 0,5 lei;
-4 cepe esalote - 0,5 lei;
-1 leg. patrunjel - 1leu;
-6 graunti usturoi - 0,5 lei;
-100 ml supa de legume;
-ulei de masline;
-coaja rasa de la o portocala;
-sare si piper.
Se gatesc pulpele de rata conform instructiunilor de aici.
Se inteapa carnatii cu o furculita si se prajesc in putin ulei de masline pana cand se rumenesc. Se scot carnatii si se dau deoparte. In aceeasi tigaie se adauga morcovii, ceapa, usturoiul si baconul taiate marunt si se prajesc la foc mediu pana cand ceapa devine translucida. In acest moment se adauga fasolea, scursa in prealabil de zeama din conserva, si supa de legume. Se da focul mare si se fierbe pana cand sosul incepe sa se ingroase, in jur de 3-4 minute.
Se transfera intr-un vas termorezistent, se adauga coaja de portocala, se asezoneaza cu sare si piper, iar deasupra se pun pulpele de rata si carnatii taiati bucati mai mici. Se da la cuptor si se gateste inca 20 de minute la 180°C.
Se lasa sa se raceasca putin, iar inainte de servire se presara cu patrunjelul tocat marunt.
Se potriveste de minune cu un pahar de vin rosu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu