sâmbătă, 25 iunie 2011

Caracatita cu dovlecei si ierburi aromatice

Prima reteta la cerere :), multumesc pentru comentariu Anca, ma bucur sa aud ca iti place. Nu sunt in totalitate ideile mele, ma mai inspir si eu pe ici pe colo :).
Din pacate nu am poze cu fiecare etapa, dar voi incerca sa fiu cat mai explicit.

Pentru caracatita am folosit:
-1 bucata caracatita - cred ca avea cam 1kg;
-1 ceapa;
-o telina mica;
-1 morcov.
Am pus o oala cu apa la fiert, cand clocoteste se adauga legumele taiate, caracatita si un praf de sare. Se fierbe cam 30 min, se raceste si se taie rondele.

Pentru asezonare:
-1 leg. ceapa verde;
-cateva frunzulite busuioc;
-cateva crengute cimbru;
-zeama de la o lamaie;
-ulei masline;
-sare si piper.
Se toaca marunt busuiocul, cimbrul si ceapa. Se amesteca cu uleiul, zeama de la lamaie, sarea si piperul si se pune peste caracatita.

Pentru dovlecei:
-4 dovlecei;
-2 catei usturoi;
-2 rosii;
-cateva crengute cimbru;
-ulei masline;
-sare si piper.
Se taie dovleceii in cubulete, rosiile se oparesc, se curata de coaja si se taie si ele in cubulete. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se adauga usturoiul zdrobit, cimbrul, dovleceii, sarea si piperul si calesc cateva minute.

Se aseaza dovleceii in farfurie si deasupra se pune caracatita, se orneaza cu rosiile taiate, cateva frunze de ceapa taiate rondele si cateva frunzulite de busuioc.



In scurt timp voi pune reteta pentru risotto.

2 comentarii:

  1. Multumesc, multumesc, s-a notat, ste pe lista pentru aceasta saptamana - revin cu detaliile infaptuirii!

    RăspundețiȘtergere
  2. caracatita ai cumparat-o intreaga sau doar tentacule? De unde ai luat-o?

    RăspundețiȘtergere