Ingrediente:
-aluat (subtire)- faina 500g, un cub drojdie bere, un pahar cu apa, 4 linguri ulei masline, 1 galbenus de ou, 1 lingurita sare si una de zahar. Se fac 3 pizza de 30 cm cu aceste cantitati.
-topping - 5 rosii (nelipsite), 1/2 ardei gras verde, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei iute, 1 ceapa rosie medie, 1/2 ceapa verde, 3-4 ciupercute, 150g masline (fara samburi :) ), 150g porumb, mozzarella, sunca praga(am folosit la prima pizza) , salam picant (la a 2-a pizza). Ajung pentru 2 pizza .
Mod de preparare.
Aluatul: se dizolva drojdia in apa calda, se pune in blender se adauga sarea, zaharul si uleiul si se amesteca bine cu telul electric. Apoi se aduaga peste faina asezata in forma de fantana. Se framanta bine aluatul, se strange in forma de bila, se acopera si se lasa sa creasca 2-3 ore.
aluatul crescut
Intre timp tocam ingredientele pentru topping si pregatim un sos de rosii . Se oparesc 3 rosii, se decojesc, se taie cubulete si se pun in blender cu 2 graunti de usturoi, cateva frunze de busuioc, cateva frunze de oregano, ardei iute, sare, zahar si piper.
Dupa ce a crescut suficient aluatul se intinde o foaie subtire si se pune in tava (daca nu aveti tava de pizza se pote folosi si o tava dreptunghiulara ,iar blatul se rotunjeste cu ajutorul unui cutit de pizza , asa am facut si eu). P.S. nu merita 30 lei o tava de pizza...
In primul rand se unge cu sosul de rosii apoi se adauga un strat de mozzarella rasa. Apoi se adauga restul ingredientelor, inca un strat de sos de rosii si unul de mozzarella (recomandat este ca mozzarella sa se adauge la jumatatea timpului de coacere ). Se da la cuptorul preincalzit la cea mai mare temperatura suportata si se lasa intre 10 si 20 min (depinde de cuptor).
Tips:
-dupa ce se adauga ingredientele pe blat este recomandat sa se bage cat mai repede la cuptor. Duminica am avut musafiri si am vrut sa ii astept cu o pizza calda, evident au intarziat (musafira de sex feminin e o diva si se aranjeaza un pic mai greu...) iar ingredientele(rosiile) au inceput sa lase apa. Rezultatul: blatul s-a lipit de tava.
-in tava se presara o mana de faina pentru a impiedica lipirea.
-pe marginea blatului se poate presara putin malai .
arata super
RăspundețiȘtergerediva a apreciat maxim pizza caci a fost delicioasaaaaa:*
RăspundețiȘtergere