vineri, 2 mai 2014

Salata calda cu calmari, praz si hrean



Ingrediente pentru 2 portii:
-3 calmari mari (aprox 1kg toti);
-2 fire de praz (1/2 kg);
-2 lingurite hrean ras (proaspat sau de la borcan);
-1 ceapa rosie;
-1 lamaie;
-3 lg otet de xeres;
-3 lg ulei masline + extra pentru servire;
-sare si piper.


 Se spala si curata calmarii. Tuburile se taie pe lungime si cu ajutorul unui cutit se cresteaza pe toata suprafata fara sa se strapunga. Se presara cu sare si piper, se amesteca cu zeama de la 1/2 lamaie si se lasa la macerat 30 de minute.
 Se pot gati intr-o tigaie grill pe aragaz sau pe grill-ul cuptorului, pentru 4 minute pe fiecare parte. Tuburile se taie fasii pe lungime, iar tentaculele se separa.

Se taie ceapa marunt, se amesteca hreanul, putina sare si otetul. Se da deoparte pana cand restul ingredientelor sunt gata.

  Se spala prazul si se taie rondele. Se prajeste intr-o tigaie cu uleiul de masline pana cand se inmoaie, pentru 4-5 minute.

 Se amesteca prazul, ceapa si calmarul. Se asezoneaza cu sare si piper, se stropeste cu zeama de lamaie, ulei de masline si se serveste calda.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu