Ingrediente pentru 2 portii:
Pentru dorada:
-1 dorada mare (de 700-800g) sau 2 mai mici (350-400g) curatate si filetate;
-1 lg. coriandru macinat;
-sare de mare si piper proaspat macinat;
-2 lg. ulei masline.
Pentru fasolea neagra:
-200g fasole neagra inmuiata in apa rece pentru 12 ore;
-cateva crengute cimbru;
-2 frunze dafin;
-1 ceapa taiata in doua;
-2 morcovi curatati si taiati in cate 3 bucati;
-3-4 linguri ulei masline;
-1 ceapa rosie tocata marunt;
-3 catei usturoi tocati marunti;
-1 fir ceapa verde tocat marunt;
-1/4 leg. patrunjel tocata;
-1 lamaie
-sare si piper.
Se scurge fasolea si se fierbe intr-o cratita mare cu cimbrul, ceapa, morcovii, frunzele de dafin, pentru 2 ore, pana se inmoaie.
Se scot cimbrul, dafinul, morcovul si ceapa si se arunca. Se scurge fasolea si se da deoparte.
Intre timp se calesc usturoiul si ceapa intr-o tigaie in ulei de masline pana cand se inmoaie. Se pune peste fasole alaturi de ceapa verde, patrunjelul si zeama de la jumatate de lamaie. Se zdrobeste fasolea cu o furculita, lasandu-se si cateva boabe intregi. Daca este prea uscata se mai adauga putin ulei de masline. Se asezoneaza cu sare si piper si se mai adauga lamaie daca este nevoie.
Se asezoneaza fileurile de dorada cu sare si piper, se presara cu coriandru si se prajesc intr-o tigaie in uleiul de masline cate 2 minute pe fiecare parte.
Se imparte fasolea in 2 farfurii iar deasupra se aseaza cate 2 fileuri de dorada. Se serveste imediat.
Pentru dorada:
-1 dorada mare (de 700-800g) sau 2 mai mici (350-400g) curatate si filetate;
-1 lg. coriandru macinat;
-sare de mare si piper proaspat macinat;
-2 lg. ulei masline.
Pentru fasolea neagra:
-200g fasole neagra inmuiata in apa rece pentru 12 ore;
-cateva crengute cimbru;
-2 frunze dafin;
-1 ceapa taiata in doua;
-2 morcovi curatati si taiati in cate 3 bucati;
-3-4 linguri ulei masline;
-1 ceapa rosie tocata marunt;
-3 catei usturoi tocati marunti;
-1 fir ceapa verde tocat marunt;
-1/4 leg. patrunjel tocata;
-1 lamaie
-sare si piper.
Se scurge fasolea si se fierbe intr-o cratita mare cu cimbrul, ceapa, morcovii, frunzele de dafin, pentru 2 ore, pana se inmoaie.
Se scot cimbrul, dafinul, morcovul si ceapa si se arunca. Se scurge fasolea si se da deoparte.
Intre timp se calesc usturoiul si ceapa intr-o tigaie in ulei de masline pana cand se inmoaie. Se pune peste fasole alaturi de ceapa verde, patrunjelul si zeama de la jumatate de lamaie. Se zdrobeste fasolea cu o furculita, lasandu-se si cateva boabe intregi. Daca este prea uscata se mai adauga putin ulei de masline. Se asezoneaza cu sare si piper si se mai adauga lamaie daca este nevoie.
Se asezoneaza fileurile de dorada cu sare si piper, se presara cu coriandru si se prajesc intr-o tigaie in uleiul de masline cate 2 minute pe fiecare parte.
Se imparte fasolea in 2 farfurii iar deasupra se aseaza cate 2 fileuri de dorada. Se serveste imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu