duminică, 4 mai 2014

Supa de fasole cu creveti si ciuperci


Ingrediente:
-400g fasole;
-400 ml supa de legume;
-500g creveti proaspeti decorticati;
-200g ciuperci conserva;
-100g ciuperci sineji;
-150 ml smantana pentru gatit;
-2 graunti usturoi zdrobiti;
-1/2 leg. patrunjel;
-ulei masline;
-sare si piper.

 Se pune fasolea in apa si se lasa la inmuiat 12 ore.

 Se fierbe fasolea in supa de legume pentru 1 ora. Se opresc cateva linguri din boabele de fasole, iar restul se pun intr-un blender si se mixeaza pana cand devin o pasta. Se amesteca cu smantana, se asezoneaza cu sare si se pune din nou pe foc. Daca este prea groasa se mai adauga putina supa. Se da in clocot si se ia de pe foc.

 Intre timp se prajesc in putin ulei ciupercile pana cand se rumenesc, se adauga usturoiul, crevetii, boabele de fasole, patrunjelul, sare si piper. Se prajesc la foc mediu pentru 2 minute.

 Se pune supa de fasole pe farfurie, iar in centru se pun crevetii si ciupercile.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu