duminică, 25 mai 2014

Salata cu peste afumat, sfecla si sos de hrean

Ingrediente pentru 4 portii:

-400 g peste afumat (macrou, hering, somon etc) rupt bucati mici;
-7-8 sfecle mici;
-8 morcovi mici;
-1 mar fara cotor si feliat subtire;
-1 salata mica;
-1 fir ceapa verde taiata rondele;
-125 g orez;
-1 lamaie;
-125 g iaurt gras, cremos;
-2 lingurite hrean razuit;
-3 lg ulei masline;
-sare si piper.

Se spala bine morcovii si sfeclele. Se ung cu putin ulei de masline si se coc la cuptor pana se patrund usor cu furculita. Morcovii sunt gata in 20 minute, iar sfeclele intre 30-40 minute, depinzand de marime. Se scot de la cuptor si se dau deoparte sa se raceasca.

Morcovii se taie in doua, iar sfeclele se curata de coaja si se feliaza subtire.

Orezul se fierbe dupa cum scrie pe ambalaj si se lasa sa se raceasca.

Se amesteca intr-un bol mare sfecla, morcovii, marul, ceapa, pestele, orezul, frunzele de salata si se stropesc cu putin ulei de masline si zeama de lamaie. Se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca din nou.

Pentru sos se amesteca iaurtul cu hreanul si coaja de lamaie rasa.

Salata se serveste alaturi de sosul de hrean.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu