Ingrediente:
-250g taitei;
-400g inele calmar;
-1 ardei capia;
-2 ardei grasi;
-300g fasole verde;
-2 varze pank-choi;
-1 leg patrunjel;
-1 mana urechi de lemn deshidratate;
-1 mana ciuperci shitake deshidratate;
-1 mana germeni de soia;
-2 lg susan;
-1 lg ulei susan;
-1 lg otet de orez;
-3 lg sos de soia;
-1/2 lg coriandru macinat;
-1/2 lg piper;
-1 lg sare;
-400 ml supa pui;
-3 graunti usturoi;
-ulei pentru prajit.
Se prajesc inelele de calmar in putin ulei alaturi de usturoiul zdrobit si se pun la scurs pe un servetel de hartie.
Fasolea verde se opareste pentru 4-5 minute si se da deoparte.
Se hidrateaza ciupercile in apa calda pentru 30 minute.
Se taie foarte marunt ardeii si varza.
Se pune supa la fiert. Cand clocoteste se adauga taiteii. Se lasa sa fiarba 2-3 minute si se adauga ardeii, ciupercile, calmarul, fasolea, germenii de soia si varza. Se mai lasa un minut si se adauga uleiul de susan, sosul de soia, otetul de orez, sarea, piperul si coriandrul. Se amesteca bine si se opreste focul.
La final se adauga patrunjelul, tocat marunt, si semintele de susan.
-250g taitei;
-400g inele calmar;
-1 ardei capia;
-2 ardei grasi;
-300g fasole verde;
-2 varze pank-choi;
-1 leg patrunjel;
-1 mana urechi de lemn deshidratate;
-1 mana ciuperci shitake deshidratate;
-1 mana germeni de soia;
-2 lg susan;
-1 lg ulei susan;
-1 lg otet de orez;
-3 lg sos de soia;
-1/2 lg coriandru macinat;
-1/2 lg piper;
-1 lg sare;
-400 ml supa pui;
-3 graunti usturoi;
-ulei pentru prajit.
Se prajesc inelele de calmar in putin ulei alaturi de usturoiul zdrobit si se pun la scurs pe un servetel de hartie.
Fasolea verde se opareste pentru 4-5 minute si se da deoparte.
Se hidrateaza ciupercile in apa calda pentru 30 minute.
Se taie foarte marunt ardeii si varza.
Se pune supa la fiert. Cand clocoteste se adauga taiteii. Se lasa sa fiarba 2-3 minute si se adauga ardeii, ciupercile, calmarul, fasolea, germenii de soia si varza. Se mai lasa un minut si se adauga uleiul de susan, sosul de soia, otetul de orez, sarea, piperul si coriandrul. Se amesteca bine si se opreste focul.
La final se adauga patrunjelul, tocat marunt, si semintele de susan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu