miercuri, 23 octombrie 2013

Spaghete cu pesto de sfecla rosie

Ingrediente:
-250 g spaghete;
-3 sfecle rosii potrivite;
-10 graunti usturoi;
-100g fistic fara coaja;
-50 g pecorino;
-1 ardei iute curatat de seminte;
-3 lg ulei masline;
-3 lg zeama de lamaie;
-1 lg piper roz;
-1 lg sare.


Se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se fierbe sfecla pana cand se patrunde usor cu furculita, in jur de 40 minute.

Se scurge de apa si se curata de coaja. Se taie bucati mai mici si se pune in blender. Se adauga usturoiul, fisticul, ardeiul iute, sucul de lamaie, uleiul de masline, sarea, piperul si pecorino si se amesteca pana cand se omogenizeaza.

Se amesteca sosul cu spaghetele si se servesc calde.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu