marți, 15 octombrie 2013

Supa crema de dovleac

Ingrediente:
-1 dovleac de 2 kg;
-1 l supa pui;
-4 cepe mici;
-1 ardei iute (curatat de seminte);
-8 graunti usturoi;
-200g smantana lichida;
-100g branza cu mucegai;
-seminte de pin;
-2 lg sare;
-1/2 lg  piper alb;
-ulei masline.

 Se toaca marunt ceapa si se caleste in uleiul de masline pana se rumeneste putin. Se adauga usturoiul, ardeiul iute si dovleacul taiat cubulete. Se lasa pe aragaz inca 8-10 minute, amestecand din cand in cand.
 Se adauga supa, sarea si piperul si se fierbe pana cand cuburile de dovleac se inmoaie, cam 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca putin dupa care se paseaza cu blenderul pana cand devine o pasta cremoasa, se adauga smantana si se amesteca pana cand se omogenizeaza.
 Se serveste alaturi de semintele de pin, rumenite putin in tigaie, si un cubulet de branza. De asemenea niste crutoane sau crackers se potrivesc de minune.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu