Ingrediente pentru 6 porții. Prețul preparatului este de
aproximativ 30 de lei, iar o porție 5 lei.
Pentru supa de roșii:
-3kg roșii - 9 lei;
-5 cepe mici - 1 leu;
-1 căpățâna usturoi - 1leu;
-1.5 l supă de legume - 2lei;
-1 lg. busuioc verde tocat;
-1 lg. zahăr brun;
-2 lg ulei de măsline;
-2 lg. sare.
Pentru sosul pesto:
-60g. busuioc verde - 9 lei;
-3 grăunți de usturoi;
-2 lg. semințe de pin - 2 lei;
-1 lg. caju;
-30g. parmezan - 3 lei;
-1 lg. sare;
-50 ml. ulei de măsline
extravirgin.
Pentru servire:
-4 felii de pâine;
-100 ml. smântâna dulce – 2 lei;
Supa de roșii:
Se spală roșiile și se coc în
cuptor până când se înmoaie iar coaja se curăță ușor. Se curăță de coajă si se
taie cubulețe. In aceeași tavă se pune și căpățâna de usturoi, fără a se curăța
de coajă, și se gătește cât se gătesc și roșiile.
Se toacă ceapa mărunt, iar
usturoiul copt se curăță de coajă și se pasează. Se încinge uleiul de măsline într-o
oală și se adaugă ceapa, ardeiul și usturoiul. Se prăjesc la foc mic pentru 4-5
minute, după care se adaugă roșiile, supa de legume, busuiocul și zahărul. Se dă focul mare, iar când supa începe să fiarbă, se dă din nou la mic. Se fierbe
pentru 25 de minute. Se lasă să se răcească puțin, iar apoi se pasează cu
ajutorul unui mixer vertical.
Sosul pesto:
Se prăjesc semințele de pin și
caju-ul până se rumenesc puțin. Se pun apoi într-un blender alături de restul ingredientelor
(ca alternativă se poate folosi un mojar) și se mixează până când se obține o
pastă. Se pune într-un vas și se acoperă cu un strat subțire de ulei de măsline.
Se acoperă și se păstrează la frigider până în momentul servirii.
Crutoanele:
Se taie feliile de pâine cubulețe.
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie, se adaugă cubulețele de pâine și se
prăjesc până când se rumenesc.
Servire:
Se servește supa caldă sau rece
cu o lingură de smântână, una de sos pesto și crutoane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu