vineri, 11 august 2017

Ficăței de pui cu ceapă coaptă, ciuperci murate și emulsie de pătrunjel

Pregătire:10 minute
Preparare: 40 minute
Preț: 25 lei
Dificultate: medie

Ingrediente pentru 4 porții



Pentru ficăței:
-800g. ficăței;
-50g unt;
-50 ml. ulei de măsline;
-1/2 căpățâna de usturoi;
-1 lg. sare.
 Se spală ficățeii și se curătă de pielițe și nervuri. Se pun în apa rece pentru 10 minute. Se scurg și usucă. Se încinge o tigaie în care se adaugă untul și uleiul de măsline. Când se topește untul se adaugă usturoiul curățat de coajă și ficățeii. Se prăjesc la foc mic-mediu pentru 3 minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie și se păstrează calzi.


Pentru ciupercile murate:
-500g. ciuperci;
-100ml. oțet din vin roșu;
-300ml. apa;
-1lg. piper;
-3 frunze de dafin;
-1lg. zahăr;
-1lg. sare.

 Se amestecă toate ingredientele, mai puțin ciupercile, și se fierb 5 minute la foc mic. Se adaugă ciupercile și se continuă fierberea pentru încă 5 minute. Când sunt gata se scurg de apă și se taie felii foarte subțiri.

Pentru ceapa coaptă:
-2 cepe roșii;
-2lg. oțet balsamic;
-2lg. ulei de măsline;
-1lg. zahăr brun;
-1lg. sare
 Se curăță ceapa. Se taie felii de 1 cm. grosime. Se pun într-un vas termorezistent și se presară cu sare, zahăr și stropește cu uleiul și oțetul balsamic. Se dă la cuptor, preîncălzit la 180°C, și se gătesc pentru 10-15 minute pana când se înmoaie și caramelizează.
 

Emulsia de pătrunjel:
-1 leg. de pătrunjel;
-50 ml. ulei de măsline; 
-1/2lg. sare.
 Se toaca pătrunjelul mărunt, se amestecă cu sarea și se pune într-un vas cilindric în care se poate baga un blender vertical. Se adaugă uleiul de măsline și apoi se mixează cu blender-ul până când se omogenizează.

Sosul de maioneză cu hrean: 
-4 lg. maioneză;
-2 lg. sos de hrean;
-2 lg. zeama de lămâie.
 Se amestecă toate ingredientele energic până când se omogenizează. Se pune într-un recipient de sosuri (dozator sosuri) pentru a se turna mai ușor in farfurie.

Pentru servire:
-2lg. capere;
-200g roșii cherry;
-20g frunze de spanac baby;
-50 ml ulei pentru prăjit.
 Se prăjesc pe rând frunzele de spanac in ulei încins și se pun la scurs pe un șervețel. Se taie roșiile cherry in sferturi. Se pune o lingură din emulsia de pătrunjel într-o laterală a farfuriei și se întinde cu o pensulă sau cu lingura in formă de semilună. Se pun 3-4 bucăți de ficat pe porțiunea cu sos, urmat de felii de ciuperci, bucăți de roșii, frunze de spanac și rondele de ceapă. La final se pun pe lângă ingrediente picături din sosul cu maioneză.
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu