Preparare: 25 minute
Preț: 45 lei
Am folosit cuvântul fritter
pentru că nu am găsit o traducere potrivită in limba romană. Aș fi putut să
spun chiftea, dar chifteaua este definita ca un preparat
culinar de forma rotundă sau ovală făcut din carne tocată, ceapă, ouă,
verdețuri și condimente, care se prăjește. Iar un fritter este un preparat prăjit format dintr-o porție de aluat care
este amestecat/umplut cu bucăți de carne, fructe de mare, fructe, legume sau
alte ingrediente. Deci diferența este ca pentru fritter se folosește aluat in compoziție, iar ingredientul
principal, fie carne ori legume, nu se toacă.
Ingrediente pentru 4 porții
Pentru sos
-1 iaurt grecesc; -3lg. maioneză; -2lg. sos Sriracha; -2lg. zeamă de lămâie. |
Se amestecă energic toate ingredientele și se păstrează în frigider până în momentul servirii.
|
Pentru fritters
-500g creveți mici decorticați; -150g făină; -200g porumb; -2 ouă; -2 ardei iuți; -1leg. pătrunjel; -1leg. ceapă; -2lg. coajă de lămâie; -1/2lg. praf de copt; -2lg. ulei de măsline; -100ml. apă; -1lg. sare; -200ml. ulei pentru prăjit. |
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie și se prăjesc creveții pentru 2 minute. Dacă creveții sunt mari, se taie bucăți mici. Se lasă să se răcească puțin și se amestecă cu porumbul, ardeiul iute tăiat mărunt, ceapa verde tăiata rondele, coaja de lămâie, pătrunjelul tocat mărunt și sarea. Se adaugă ouăle și se amestecă bine. Se adaugă făina, praful de copt și apa, se amestecă până când se obține consistența unui aluat de clătite gros. Se prăjește câte o lingura de aluat in baie de ulei, până când se rumenesc, circa 3-4 minute. Se scot pe șervetele de bucătărie și se servesc cât sunt calde alături de sosul obținut anterior.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu