![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrvv1wBV5LyMGCQN_0czj3AgBBHhnCwUFDu0lmB74PSQGdLxdu28TUrz6shwrucbWesPCX_i52ar-AzG3YvWUD93cpnn-8I8QkaAmImrfe5qGVgm8YRwxlhh0dId4OLFHJfmhEjHx2TSUu/s1600/DSC_8497_resize.jpg)
-1 piept rata 300g;
-2lg ulei de masline;
-sare si piper.
Pentru ciupercile prajite:
-300g ciuperci;
-1 ceapa;
-4 graunti usturoi;
-50 ml vin rosu sec;
-25 ml otet balsamic;
-1 frunza dafin;
-cateva crengute cimbru;
-25 ml ulei de masline;
-sare si piper.
Pentru ciupercile gatite la cuptor: Pentru ciupercile murate:
-300g ciuperci; -300g ciuperci feliate;
-25 ml ulei masline; -100 ml apa;
-2 lg otet balsamic; -50 ml vin alb sec;
-1lg cimbru maruntit; -50 ml otet din vin alb;
-sare si piper. -25 ml ulei masline;
-2 frunze dafin;
-1 crenguta cimbru;
Pentru servire: -5 boabe piper;
-200g baby spanac; -1 lg zahar;
-crutoane. -1 lg sare.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdMBNWALZmO-oQEW-X5S-97RTj1Er6JYRBV0SkCpHH9hlxNGZdCKSAL4u2ckLVnIpmPY0XRUDXfOfsNHa14MNFvs4A1Lz7ZNCCawlqtSiunX1DlLNhy-3yn2wnGg7tpAB7Xd0l9s6xmXQ5/s1600/DSC_8505_resize.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJhAejNYvVbcfjkFzlQGJTv8YxM_Fa0m3f-RNtbFsNurSIxJf7-OULqgaS3CHSVRiFPtwg2xthuc7AfCYvAX2qJ34N49K8OQb_f_fwZiOYeKpkPeK-5spuWoXglchdrZZQ2GrMSrodZ517/s1600/DSC_8501_resize.jpg)
Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Pentru ciupercile murate: se amesteca intr-o cratita toate ingredientele, mai putin ciupercile, si se fierb 5 minute. Se adauga ciupercile si se gatesc pentru 2 minute dupa care se scurg pe servetele absorbante.
Pentru ciuperile gatite la cuptor: se amesteca ciupercile cu uleiul, otetul, cimbrul, sare si piper. Se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru 10 minute, la 180°C. Se scot de la cuptor si se taie in jumatati.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrJRJYfHgunst_okAopFphqAKFfQYYxuCyV3CamxPtdxCuZga0V1wipwQ2HMr48mNAaUXNI_P8dTbZj274u6O57wvJMd-EsqeRriW1igK3hBsb3isnztbMlVIHY2-6Un-CLnGU2CZFUlmu/s1600/DSC_8500_resize.jpg)
Pentru pieptul de rata: se incalzeste cuptorul la 180°C. Se asezoneaza rata cu sare si piper. Se pune pieptul pe partea cu pielea intr-o tigaie in care s-a incalzit bine uleiul. Se gateste pentru 3 minute, apoi se intoarce si se gateste pentru inca 3 minute. Se baga la cuptor pentru inca 5 minute. Se scoate de la cuptor, se lasa sa se odihneaca 10 minute, dupa care se feliaza subtire si se lasa sa se raceasca.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhU0M1lQAWjSgAZlqz7ZW1mEx9WX9YtK6UV1gr5Opp9JOJ4Rq9BonIeFgUSimQ3N_gkz8PO_1prQlcFYDKjAA1zdFWt12WAvaFv25HxRb0y_9sjbDxosu9763fvU5-852duqqngN9l5VETL/s1600/DSC_8510_resize.jpg)
Se imparte in farfurii si se serveste alaturi de crutoane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu