-2 pulpe mari de rata confiata, reteta aici - 25 lei;
-1 kg cartofi - 1,5 lei;
-1/2 leg patrunjel - 0.5 lei;
-100 ml smantana pentru gatit-1,5 lei;
-50 g unt - 1,5 lei;
-30 g parmezan dat pe razatoare - 1.5 lei;
-1 ceapa tocata marunt - 0.2 lei;
-1 salata - 3 lei;
-sare si piper;
Se pun cartofii la fiert in apa cu sare. Se tin pe foc pana cand se patrund usor cu o furculita, 30-40 min. Se pun la scurs si se curata de coaja. Se amesteca cu untul, smantana, patrunjelul, sare si piper. Se zdrobesc cu ajutorul unei furculite si se amesteca bine.
Se dezoseaza pulpele de rata si se taie carnea marunt. Se amesteca cu ceapa, se sareaza daca e nevoie si se prajeste pentru cateva minute intr-o tigaie pana cand se inmoaie ceapa. Nu este nevoie sa se puna ulei in tigaie, carnea este destul de grasa.
Se folosesc forme metalice pentru gatit sau vase ramekin (vase ceramice pentru o singura portie) in care se alterneaza straturi de cartofi si rata. Se incepe cu si se sfarseste cu cartofi. Se pun atatea straturi cat permite inaltimea formei. Dupa ce se pune ultimul strat de cartofi se tapeaza cu parmezanul ras. Se da la cuptor pentru 10-15 minute, cand parmezanul se rumenesete.
Se serveste alaturi de salata stropita cu putin ulei de masline si cu un strop de otet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu