duminică, 11 ianuarie 2015

Ton si risotto cu rosii coapte


Ingrediente pentru 3-4 portii:

-500 g ton;
-250 g orez pentru risotto;
-1 ceapa;
-o legatura chives;
-20 rosii cherry;
-150 ml vin alb sec;
-1 lamaie;
-1 l supa de legume;
-ulei de masline;
-sare si piper.



 Se incepe cu pregatirea risotto-ului care dureaza mai mult.

 Se taie rosiile in jumatati si se asezoneaza cu sare si piper. Se pun intr-un vas termorezistent si se stropesc cu putin ulei de masline. Se dau la cuptor pentru 20 de minute, pana cand se inmoaie. Se dau deoparte, iar sucul lasat nu se arunca.

 Se incinge putin ulei de masline intr-o oala. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana devine translucida. Se adauga orezul si se mai gateste inca 2 minute. Se adauga vinul, se amesteca bine pana cand se evapora in totalitate. In acest moment se pune 1 polonic de supa de legume, se amesteca, iar cand supa este in totalitate absorbita se adauga inca un polonic. Se repeta aceasta operatie pana cand toata supa este absorbita si orezul s-a gatit. Se asezoneaza cu sare si piper si se pun rosiile cu sucul lasat si chives-ul tocat marunt. Se amesteca usor, pentru a nu se zdrobi rosiile, se acopera si se da deoparte.



 Se asezoneaza tonul cu sare si piper. Se incinge foarte bine o tigaie grill la foc mare. Se frige tonul pe fiecare parte cate 2 minute. Se taie felii si se stropeste cu putina zeama de lamaie.

Se pune in fiecare farfurie cate o portie de risotto, iar deasupra se pun bucati de ton. Se presara cu
fistic tocat marunt si se serveste cald.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu