marți, 13 ianuarie 2015

Lamele de calmari cu salata de naut cu mere si piure de morcovi


Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru calmar:
-400g lamele calmar;
-1/2 ardei iute;
-3 graunti usturoi;
-30g unt;
-sare.

Pentru salata de naut:
-200g naut negru, tinut in apa cateva ore si apoi fiert;
-1/2 ardei gras rosu taiat cubulete;
-1/2 ardei capia verde taiat cubulete;
-10 rosii cherry taiate sferturi;
-1 mar curatat de coaja si taiat cubulete;
-cateva fire patrunjel tocate marunt;
-1 lg ulei masline;
-1 lg otet balsamic;
-zeama de la un lime;
-1 graunte usturoi;
-sare

Pentru piureul de morcovi:
-3 morcovi;
-1 lg ghimbir razuit;
-zeama de la un lime;
-1/2 ardei iute;
-1 lg ulei de susan;
-1 lg zahar brun;
-sare.

Se taie lamelele de calmar cuburi si se prajesc in untul topit, alaturi de usturoi si ardeiul iute 5-6 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca.

Se amesteca toate ingredientele pentru salata si se asezoneaza cu sare.

Se fierb morcovii si se pun intr-un blender cu restul ingredientelelor. Se mixeaza bine si se adauga din apa in care au fiert pana cand se ajunge la consistenta dorita.

Se pune in centrul unei farfurii piureul de morcovi, se intinde si deasupra se pun cubulete de calmar si salata de naut.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu