miercuri, 21 ianuarie 2015

Creveti glazurati cu sos de soia, bacon crocant si sos guacamole

Ingrediente pentru 4 portii:

-500 g creveti decorticati;
-200g bacon taiat felii subtiri;
-2 avocado;
-2 lime;
-1 ceapa rosie taiata marunt;
-2 rosii taiate cubulete si scurse de zeama;
-30g unt;
-1 ardei iute tocat marunt;
-1 lg susan negru;
-1 lg zahar brun;
-3 lg sos de soia;
-2 lg otet din orez;
-2 graunti usturoi tocati marunt;
-1/4 leg patrunjel.
-sare.


Pentru sosul guacamole:
Se curata de coaja avocado si se taie cubulete. Se adauga peste el ardeiul iute, jumatate din cantitatea de ceapa, usturoiul, coaja si zeama de la un lime. Se paseaza cu ajutorul unui blender pana cand devine o pasta cremoasa. Se adauga rosiile si se asezoneaza cu sare.







Pentru crevetii glazurati:
Se amesteca sosul de soia cu otetul de orez, zaharul si zeama de la jumatate de lime.
Se topeste untul intr-o tigaie si se prajesc in el crevetii pentru 3 minute. Se adauga sosul obtinut anterior si se continua prajirea pentru inca un minut. Se scot crevetii si se taie bucati mai mici. Se presara cu semintele de susan negru. Se pastreaza sosul din tigaie.

Pentru baconul crocant:
Se prajesc feliile de bacon intr-o tigaie, fara ulei, pana cand se rumenesc foarte bine si devin crocante. Se taie bucati mici si se amesteca cu ceapa ramasa, cateva frunze de patrunjel si se stropesc cu putina zeama de lime.

Se pune in farfurie o portie de guacamole, deasupra se pun bucati de creveti, peste care se pune baconul crocant. Se trece sosul printr-o strecuratoare fina si se toarna de jur-imprejurul bazei de guacamole.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu