Ingrediente pentru 4 portii:
-4 calmari mari (800g);
-400g spanac;
-300g branza feta (se poate inlocui cu ricotta);
-15 rosii cherry;
-3 graunti usturoi;
-zeama si coaja rasa de la o lamaie;
-ulei de masline;
-nucsoara;
-sare si piper.
Se caleste spanacul cu doi graunti de usturoi in putin unt pentru 3-4 minute. Se lasa sa se raceasca putin si se amesteca cu branza feta, zeama de la 1/2 lamaie, coaja rasa de lamaie, un praf de nucsoara, sare si piper.
Se indeparteaza capul cu tentaculele calmarilor si se dau deoparte. Se spala tuburile ramase, si cu ajutorul unei lingurite se umplu cu amestecul de spanac si branza. Nu trebuie sa fie foarte plini, pentru a evita o eventuala plesnire in timpul gatirii. Se inchid la gura cu ajutorul unei scobitori. Se gatesc intr-o tigaie grill, unsa in prealabil cu putin ulei, pana se rumenesc bine. Ca si variante de gatire ar fi prajirea in ulei sau gatitul la cuptor.
Intre timp se taie tentaculele si se spala. Se prajesc in putin ulei de masline cu doi graunti de usturoi. Se iau de pe foc si se amesteca cu rosiile taiate jumatati, se asezoneaza cu sare si piper si se stropesc cu putina zeama de lamaie si ulei de masline.
Se pune in farfurii cate un calmar, cateva linguri din salata cu rosii si tentaculele.Inainte de servire se stropesc cu zeama de lamaie.
-4 calmari mari (800g);
-400g spanac;
-300g branza feta (se poate inlocui cu ricotta);
-15 rosii cherry;
-3 graunti usturoi;
-zeama si coaja rasa de la o lamaie;
-ulei de masline;
-nucsoara;
-sare si piper.
Se caleste spanacul cu doi graunti de usturoi in putin unt pentru 3-4 minute. Se lasa sa se raceasca putin si se amesteca cu branza feta, zeama de la 1/2 lamaie, coaja rasa de lamaie, un praf de nucsoara, sare si piper.
Se indeparteaza capul cu tentaculele calmarilor si se dau deoparte. Se spala tuburile ramase, si cu ajutorul unei lingurite se umplu cu amestecul de spanac si branza. Nu trebuie sa fie foarte plini, pentru a evita o eventuala plesnire in timpul gatirii. Se inchid la gura cu ajutorul unei scobitori. Se gatesc intr-o tigaie grill, unsa in prealabil cu putin ulei, pana se rumenesc bine. Ca si variante de gatire ar fi prajirea in ulei sau gatitul la cuptor.
Intre timp se taie tentaculele si se spala. Se prajesc in putin ulei de masline cu doi graunti de usturoi. Se iau de pe foc si se amesteca cu rosiile taiate jumatati, se asezoneaza cu sare si piper si se stropesc cu putina zeama de lamaie si ulei de masline.
Se pune in farfurii cate un calmar, cateva linguri din salata cu rosii si tentaculele.Inainte de servire se stropesc cu zeama de lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu