Cotletele de miel se gasesc in supermaket-uri, dar de obicei de import, iar preturile sunt foarte mari (chiar peste 150 lei/kg, cum oasele au aproape jumatate din greutate, pretul ajunge la 300 lei/kg carne). Alta varianta ar fi carmangeriile, unde de obicei sunt deja condimentate si nu corespund intotdeauna gusturilor. Dar exista si locul unde se gasesc proaspete si necondimentate, piata Obor, aici exista 10-15 standuri cu carne proaspata de oaie/miel la preturi mai mult decat decente (25-30 lei/kg).
Ingrediente pentru 2 portii:
Pentru cotletele de berbecut:
- 8 cotlete berbecut (700-800g)
-1 crenguta cimbru;
-1 crenguta rozmarin;
-4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti;
-2 lg ulei masline extravirgin + extra pentru prajit;
-sare si piper.
Pentru cartofii zdrobiti;
-500g cartofi;
-3 fileuri ansoa taiate marunt;
-50g unt;
-1 leg. ceapa verde taiata rondele mici;
-sare si piper.
Pentru sosul de ansoa:
-4 fileuri de ansoa;
-1 ceapa mica tocata marunt;
-1 lg. mustar;
-50g unt;
-zeama de la 1/2 lime si coaja rasa;
-sare si piper.
Se freaca cotletele cu sare si piper, se amesteca
cu cimbrul, rozmarinul, usturoiul si uleiul de masline si se lasa cateva ore la macerat la frigider. Cu 30 de minute inainte de gatire se scoate din frigider si se gateste cand ajunge la temperatura camerei. Se incalzesc cateva linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga cotletele. Se prajesc pe fiecare parte cate 2-3 minute pana cand se rumenesc bine. Se muta intr-un vas termorezistent, sau se lasa in tigaie daca acesta se poate baga in cuptor, si se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 8 minute, pentru a se gati mediu. Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca cateva minute.
Se fierb cartofii in coaja pana cand se strapung usor cu o furculita. Se lasa cateva minute sa se raceasca si se curata de coaja. Se zdrobesc cu o furculita si se adauga untul, fileurile de ansoa, ceapa, sare si piper. Se da deoparte si se pastreaza cald pana cand restul preparatelor sunt gata.
Se caleste ceapa in unt pana cand se inmoaie putin. Se adauga fileurile de ansoa si se amesteca pana cand se dizolva. Se ia de pe foc si se paseaza cu ajutorul unui blender, se adauga mustarul, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare si piper si se amesteca bine.
Dupa ce carnea s-a odihnit, se serveste alaturi de cartofii zdrobiti si sosul de ansoa. O salata si o bere rece se potrivesc de minune langa acest preparat.
Ingrediente pentru 2 portii:
Pentru cotletele de berbecut:
- 8 cotlete berbecut (700-800g)
-1 crenguta cimbru;
-1 crenguta rozmarin;
-4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti;
-2 lg ulei masline extravirgin + extra pentru prajit;
-sare si piper.
Pentru cartofii zdrobiti;
-500g cartofi;
-3 fileuri ansoa taiate marunt;
-50g unt;
-1 leg. ceapa verde taiata rondele mici;
-sare si piper.
Pentru sosul de ansoa:
-4 fileuri de ansoa;
-1 ceapa mica tocata marunt;
-1 lg. mustar;
-50g unt;
-zeama de la 1/2 lime si coaja rasa;
-sare si piper.
Se freaca cotletele cu sare si piper, se amesteca
cu cimbrul, rozmarinul, usturoiul si uleiul de masline si se lasa cateva ore la macerat la frigider. Cu 30 de minute inainte de gatire se scoate din frigider si se gateste cand ajunge la temperatura camerei. Se incalzesc cateva linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga cotletele. Se prajesc pe fiecare parte cate 2-3 minute pana cand se rumenesc bine. Se muta intr-un vas termorezistent, sau se lasa in tigaie daca acesta se poate baga in cuptor, si se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 8 minute, pentru a se gati mediu. Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca cateva minute.
Se fierb cartofii in coaja pana cand se strapung usor cu o furculita. Se lasa cateva minute sa se raceasca si se curata de coaja. Se zdrobesc cu o furculita si se adauga untul, fileurile de ansoa, ceapa, sare si piper. Se da deoparte si se pastreaza cald pana cand restul preparatelor sunt gata.
Se caleste ceapa in unt pana cand se inmoaie putin. Se adauga fileurile de ansoa si se amesteca pana cand se dizolva. Se ia de pe foc si se paseaza cu ajutorul unui blender, se adauga mustarul, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare si piper si se amesteca bine.
Dupa ce carnea s-a odihnit, se serveste alaturi de cartofii zdrobiti si sosul de ansoa. O salata si o bere rece se potrivesc de minune langa acest preparat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu