Ingrediente:
Pentru blat:
-4 pachete biscuiti digestivi - 400g;
-150g unt topit;
-1 cescuta fulgi de cocos;
-100 ml miere;
Pentru umplutura:
-1kg dovleac pentru placinta;
-250 ml lapte cocos;
-50g unt;
-1 pastaie vanilie - se folosesc doar semintele;
-1/2 nucsoara data pe razatoare;
-3 oua batute usor;
-150 g zahar brun.
Se pun intr-un robot de bucatarie biscuitii si se amesteca pana se zdrobesc. Se adauga restul ingredientelor, se continua amestecarea pana cand devine o pasta. Se intinde intr-o forma de tort, ridicandu-se pe pereti 3-4 cm. Se da la frigider pana cand este gata umplutura.
Se da dovleacul pe razatoarea fina (se pastreaza putin pentru decor) si se caleste cu unt pana cand se inmoaie putin. Se lasa sa se raceasca si apoi cu ajutorul unui blender se amesteca cu restul ingredientelor pana cand se omogenizeaza.
Se pune peste blatul de biscuiti si se da la cuptorul preincalzit la 160°C pentru 2 ore. Se lasa in cuptor sa se odihneasca inca 1 ora.
Pentru decor, se amesteca dovleacul pastrat cu 3 lingurite de zahar si se caramelizeaza la foc mic. Se aseaza pe marginea tartei dovleacul caramelizat si se presara cu fulgi de cocos.
Se serveste rece cu putina frisca alaturi.
Pentru blat:
-4 pachete biscuiti digestivi - 400g;
-150g unt topit;
-1 cescuta fulgi de cocos;
-100 ml miere;
Pentru umplutura:
-1kg dovleac pentru placinta;
-250 ml lapte cocos;
-50g unt;
-1 pastaie vanilie - se folosesc doar semintele;
-1/2 nucsoara data pe razatoare;
-3 oua batute usor;
-150 g zahar brun.
Se pun intr-un robot de bucatarie biscuitii si se amesteca pana se zdrobesc. Se adauga restul ingredientelor, se continua amestecarea pana cand devine o pasta. Se intinde intr-o forma de tort, ridicandu-se pe pereti 3-4 cm. Se da la frigider pana cand este gata umplutura.
Se da dovleacul pe razatoarea fina (se pastreaza putin pentru decor) si se caleste cu unt pana cand se inmoaie putin. Se lasa sa se raceasca si apoi cu ajutorul unui blender se amesteca cu restul ingredientelor pana cand se omogenizeaza.
Se pune peste blatul de biscuiti si se da la cuptorul preincalzit la 160°C pentru 2 ore. Se lasa in cuptor sa se odihneasca inca 1 ora.
Pentru decor, se amesteca dovleacul pastrat cu 3 lingurite de zahar si se caramelizeaza la foc mic. Se aseaza pe marginea tartei dovleacul caramelizat si se presara cu fulgi de cocos.
Se serveste rece cu putina frisca alaturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu