vineri, 3 octombrie 2014

Supa crema de dovleac cu ghimbir si portocale

Ingrediente:
-2kg dovleac curatat si taiat in cubulete;
-3 cepe mari curatate si taiate marunt;
-4 morcovi curatati si taiati cubulete;
-8 graunti usturoi curatati si zdrobiti;
-1 bucata de ghimbir - 50-60g dat pe razatoare;
-sucul de la 4 portocale;
-1 l supa de legume;
-200 ml smantana pentru gatit;
-3 ardei chili;
-ulei masline extravirgin;
-1 legatura chives;
-sare.

 Intr-o oala mare se calesc cateva minute ceapa, morcovii, usturoiul, ardeiul si ghimbirul in putin ulei de masline. Se adauga dovleacul si se caleste inca 5 minute la foc mediu. Se adauga sucul de portocale si supa de legume, se da focul mare pana cand clocoteste, apoi se da focul mic si se fierbe 20-30 min pana cand dovleacul se inmoaie. In ultimul minut de fierbere se adauga smantana lichida. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
 Cu ajutorul unui blender vertical se paseaza pana cand se omogenizeaza. Se adauga sare dupa gust.

 Supa se serveste calda, cu chives-ul tocat marunt presarat deasupra si cateva picaturi de ulei de masline.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu