joi, 2 octombrie 2014

Foie gras cu sos de smochine

Ingrediente pentru 2 portii:
- 400g foie gras;
- 4 smochine;
- 100 ml vin rosu sec;
- 100 ml apa;
- 2 lg otet balsamic;
- 2 lg zahar;
- 1 crenguta cimbru;
- 2 maini de creson sau rucola sau baby spanac;
- 1 legatura chives taiata marunt;
- sare si piper.


 Se taie ficatul in felii de 2-3 cm, se sareaza, pipereaza si se lasa sa ajunga la temperatura camerei.

 Intre timp se taie 2 smochine in cubulete mici. Se amesteca apa cu vinul si se pun la fiert. Se da focul la minim si se adauga smochinele, zaharul, otetul si un praf de sare. Se fierbe la foc mic pana cand lichidul scade la jumatate si bucatile de smochine sunt foarte moi. Se lasa sa se raceasca si se trece printr-o strecuratoare fina.

 Cand sosul este gata se incinge bine o tigaie pentru a pregati ficatul. Nu este nevoie de ulei pentru ca ficatul contine multa grasime. Se prajesc bucatile de ficat pe fiecare parte pana cand se rumenesc bine, circa 2 minute pe fiecare parte.

 Se pune pe farfurie o portie de creson, iar deasupra lui se alterneaza bucati de ficat si felii de smochine. Se presara ficatul cu chives si se stropeste totul cu sosul de smochine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu