duminică, 26 octombrie 2014

Supa crema de conopida cu creveti

Ingrediente pentru 8-10 portii:

Pentru supa:
-1 conopida de 1kg spalata si rupta in buchetele;
-4 cartofi medii curatati si taiati cubulete;
-1,5l supa de legume;
-200 ml smantana pentru gatit;
-2 cepe taiate solzisori;
-50g unt;
-50g parmezan razuit;
-sare si piper.

Pentru creveti:
-750g creveti decorticati;
-1 ardei iute taiat rondele,
-1 leg patrunjel;
-cateva buchetele conopida taiate felii subtiri;
-sare si piper.

  Se caleste ceapa cu putin unt, 2-3 minute, la foc mic. Se adauga conopida si cartofii si se continua prajirea inca 3 minute. Se adauga supa de legume si se fierbe pana cand cartofii si conopida se patrund usor cu furculita, circa 30 minute. In ultimul minut de fierbere se adauga smantana. Se lasa sa se raceasca putin, se adauga parmezanul, sare si piper, iar cu ajutorul unui blender vertical se paseaza pana cand ajunge la o consistenta cremoasa. Daca supa este prea groasa se mai adauga putina supa de legume.

 Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ardeiul iute. Se prajeste 2 minute la foc mic dupa care se adauga crevetii si conopida. Se creste focul la mediu si se continua prajirea pentru 4 minute. Se adauga patrunjelul, sare si piper si se da deoparte.


  Pentru servire - se pune supa in farfurie, iar deasupra se pun cativa creveti cu conopida.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu