joi, 30 ianuarie 2014

Piept de rata glazurat cu miere si ravioli cu ciuperci si sos de porumb


Ingrediente pentru 4 portii:
-1 piept de rata de 400g;
-200 g ravioli cu ciuperci;
-100 g porumb;
-100 ml lapte;
-50 ml smantana pentru gatit;
-300g castravete;
-2 lg vin de orez;
-2 lg otet de orez;
-50g miere;
-1 lg coriandru macinat;
-1 lg lemongrass;
-3 flori de anason;
-1 trufa neagra;
-sare.

 Se curata castravetele de coaja si seminte, se taie felii subtiri, se sareaza si se stropeste cu otetul de orez si vinul de orez. Se lasa 10-15 minute si se scoate pe un servetel absorbant.

 Se incalzeste o tigaie si se pune in ea pieptul de rata, frecat cu sare, pe partea cu pielea. Se prajeste 3 minute, se intoarce si se continua prajirea pentru inca 3 minute. Se pune intr-un vas termorezistent cu grasimea lasata si se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 7-8 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca 10 minute.

 Se amesteca laptele cu smantana si se pun la incalzit. Se adauga porumbul si un praf de sare si se fierb 5 minute la foc mic. Se paseaza cu ajutorul unui blender si se trece printr-o strecuratore fina. Se mixeaza din nou cu blenderul pana cand se obtine o spuma la suprafata.

 Se amesteca mierea cu lemongassul, anasonul si coriandrul si se fierbe la foc mic cateva minute pana cand scade la jumatate. Se unge pieptul de rata cu mierea si se taie in cuburi mari.

 Ravioli se fierb dupa cum scrie pe ambalaj.

 Se aseaza pe farfurie 3 cuburi din pieptul de rata, 3 ravioli, cateva felii de castravete, cateva felii de trufa si spuma obtinuta anterior din porumb.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu