luni, 20 ianuarie 2014

Paste cu pesto alla trapanese

 Acest preparat, paste cu pesto alla trapanese, este tipic bucatariei din Trapani, o provincie a Siciliei. Este un preparat foarte vechi: in portul din Trapani  ajungeau vapoarele genoveze din Orient si aduceau un sos pe baza de usturoi si nuci, care a fost amestecat de catre marinarii din Trapani cu produse din tara lor: rosii si migdale. Este un sos crud, iar ingredientele principale sunt: busuiocul, rosiile si migdalele.

Ingrediente:
-250g paste cellentani sau orice alt tip de paste spiralate si tubulare;
-300g rosii cherry;
-4 graunti usturoi;
-50g fulgi migdale prajiti;
-50g parmezan;
-1 lg capere;
-4 fileuri ansoa;
-2 ardei chili;
-50 ml ulei masline extra virgin;
-10 frunze busuioc;
-1 lg sare.


  Se fierb pastele in apa cu sare dupa cum scrie pe ambalaj. Se scurg si se dau deoparte.
 Se pun restul ingredientelor in blender, cu exceptia uleiului, si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se continua amestecarea si se adauga uleiul treptat.
 Se amesteca sosul cu pastele si se servesc calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu