sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Curry cu fructe de mare

Ingrediente:
-200 g calmar baby;
-200 g caracatita baby;
-200 g creveti;
-1 ardei capia;
-250 g fasole verde;
-1 portocala;
-1 lime;
-2 cepe mici;
-1/2 leg coriandru;
-1 lingura pasta de curry;
-2 lg sos soia;
-2 lg sos peste;
-1 lg ulei susan;
-200 g orez basmati;
-2 lg ulei foarea soarelui;
-sare.

 Se incinge uleiul intr-un wok si se prajeste pentru un minut pasta de curry, apoi se adauga ceapa. Cand  se rumeneste ceapa se adauga si fructele de mare (care au fost spalate si curatate). Se lasa 3-4 minute la foc mare, dupa care se adauga ardeiul capia tocat marunt, fasolea verde, portocala curatata de coaja si pielita, sosul de peste, sosul de soia, uleiul de susan. Dupa inca 2 minute se ia de pe foc si se asezoneaza cu sare daca mai este nevoie.

 Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj.

 Curry-ul se serveste stropit cu putina zeama de lime si coriandrul tocat marunt, alaturi de orez.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu