duminică, 19 ianuarie 2014

Millefeuille din muschi de vita, ciuperci si chipsuri de parmezan

Ingrediente pentru 2 portii

Pentru muschiul de vita:
-400g muschi vita;
-3 lg ulei masline;
-30g unt;
-2 felii de paine;
-sare si piper;

Pentru ciuperci:
-200g ciuperci;
-1 foaie dafin;
-2 catei de usturoi zdrobiti;
-sare si piper;

Pentru chipsurile de parmezan;
-100g parmezan;
-2 frunze salvie.

 Se taie muschiul de vita in doua bucati. Intr-o tigaie se topeste untul in uleiul de masline. Se prajesc in aceasta tigaie bucatile de mushi de vita, pe fiecare parte cate 2 minute.Se baga bucatile de muschi in cuptorul preincalzit la 160°C pentru 5 minute. Se scot de la cuptor, se asezoneaza cu sare si piper si se dau deoparte.

 In tigaia in care a fost prajit muschiul se calesc ciupercile alaturi de usturoi si foaia de dafin pana se rumenesc. Se asezoneaza cu sare si piper.

 Se razuieste parmezanul si se amesteca cu salvia tocata marunt. Amestecul se imparte in 4 portii egale si se pun intr-o forma siliconica pentru briose (sau orice alt fel de forme din ceramica) si se baga in cuptorul cu microunde pentruu 1 minut, pana cand se topeste parmezanul. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

 Se decupeaza miezul feliilor de paine cu ajutorul unei forme rotunde si se prajeste in tigaia in care au fost gatite ciupercile, pana se rumeneste si devine crocant.

 Se aseaza pe farfurie felia de paine, se pune deasupra muschiul de vita, jumatate din cantitatea de ciuperci si, la sfarsit, doi biscuiti din parmezan.

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu