marți, 21 ianuarie 2014

Paste castellane cu pere si branza Gorgonzola

 Pastele castellane sunt un tip de paste din Italia, din familia pastelor cu forma de cochilie. Originar erau cunoscute cu numele paguri, numite dupa un crab care se gaseste in magazinele din Italia. Au fost cunoscute sub numele de castellane din momentul in care cineva a observat asemanarea cu fustele lungi purtate istoric la curtea Italiana. Femeile isi tineau fusta peste o mana, si forma acestor fuste seamana cu forma pastei. Astfel consumatorii au inceput sa le numeasca castellane sau "locuitorii castelului".

Ingrediente pentru 2 portii:

-250g paste castellane;
-2 pere;
-100g branza Gorgonzola;
-100 ml smantana pentru gatit;
-20g seminte pin prajite;
-1/2 lg sare;
-1/4 lg piper proaspat macinat;
-1/4 lg nucsoara macinata;
-1/2 lamaie.


 Se fierb pastele cu un minut mai putin decat scrie pe ambalaj. Se scurg si se dau deoparte.
 Se spala perele, se curata de seminte si se taie in felii subtiri.
 Se incalzeste smantana si se topeste in ea branza. Se adauga pastele, bucatile de para, sarea, piperul si nucsoara. Se mai lasa un minut pe aragaz.
 Se servesc calde presarate cu piper, daca mai e nevoie, si semintele de pin.


Un comentariu: