joi, 27 iunie 2013

Tarte din porumb cu creveti si sos verde


Ingrediente:
 Tarte-1 cutie porumb; 2 linguri malai; 2 linguri faina; 1 ceapa verde; 2 oua; sare si piper.
 Creveti- 400g creveti; 3 graunti usturoi; 30g unt; 3-4 fire patrunjel; 1 ardei iute; crema de otet balsamic; sare si piper.
 Sos verde-7-8 frunze busuioc; ½ leg. patrunjel; 2 graunti usturoi; 100 ml. apa; 2 lg ulei masline; sare si piper.

 Se pune in blender porumbul, malaiul, faina, ceapa verde, galbenusurile, sare si piper. Se mixeaza pana se obtine o pasta omogena. Se bat albusurile de ou pana se ingroasa si se amesteca treptat cu amestecul obtinut anterior. Se prajesc, pe rand, cate doua linguri din compozitie, la foc mic in putin ulei.  Pentru un rezultat mai estetic se poate folosi o forma, compozitia fiind destul de lichida.

 Se spala, curata, daca este cazul, si asezoneaza crevetii. Se prajesc, pentru 3-4 minute, in unt  alaturi de cei trei graunti de usturoi  zdrobiti. Se taie ardeiul marunt si se amesteca cu patrunjelul tocat foarte marunt. Se trec prin acest amestec crevetii.

 Se pun in blender toate ingredientele pentru sos si se mixeaza.

 Se prajesc cateva fire de patrunjel in baie de ulei, pana devin crocante.

 Se aseaza pe farfurie o tarta, deasupra ei cativa creveti, se stropesc cu crema de otet balsamic. Se mai repeta aceasta operatie inca o data. Se presara deasupra patrunjelul si se serveste alaturi de sosul verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu