miercuri, 19 iunie 2013

Somon cu crusta de migdale si sufleu de zucchini

Ingrediente:
-2 fileuri somon (aprox 200g bucata);
-30 grame migdale;
-coaja rasa de la o lamaie;
-5 graunti de usturoi;
-coaja rasa de la o lime;
-2 linguri pesmet;
-piper roz;
-sare.








Pentru sufleu:
-1 dovlecel zucchini mic;
-1 ceapa;
-3 graunti usturoi;
-1 lg faina;
-1 varf de cutit de praf de copt;
-3 oua (la temperatura camerei);
-sare si piper.









 Se sareaza, pipereaza si stropesc cu putin ulei de masiline fileurile de peste si se dau deoparte. Se pun migdalele, pesmetul, usturoiul, piperul roz si  putina sare in blender si se amesteca pana se maruntesc migdalele. Se adauga coaja de lamaie in compozitie. Se presara pe peste amestecul obtinut, se apasa putin sa se lipeasca, se stropeste cu ulei de masline si se da la cuptor la 180°C pentru 30 minute.









 Se da dovlecelul pe razatoarea mica, se amesteca cu putina sare, se lasa cateva minute si se stoarce bine. Se amesteca cu ceapa care a fost data si ea pe razatoare, usturoiul zdrobit, galbenusurile, patrunjelul tocat marunt, faina si praful de copt. Se bat albusurile pana se ingroasa si se amesteca treptat cu dovlecelul. Se pune compozitia in vase termorezistente unse cu ulei sau unt si se dau la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-15 minute, pana se rumenesc.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu