Bouyiourdi este o delicatesa din bucataria greceasca. Este facuta cu branza feta, rosii, ardei, ulei de masline si ceapa care se amesteca cu boia de ardei, piper, oregano si diverse branzeturi grecesti. Se da la cuptor intr-un vas de lut pana se topeste feta si se inmoaie legumele.
Ingrediente:
-3 rosii taiate felii subtiri sau tocate;
-1 ardei gras taiat rondele;
-1 ardei iute taiat rondele;
-branza feta 250g;
-branza de oaie 200g;
-3-4 graunti usturoi zdrobiti;
-2 ardei chilli;
-1 ceapa taiata rondele;
-2 lg. ulei masline;
-o mana de oregano verde (poate fi inlocuit si cu oregano uscat);
-7-8 frunze busuioc verde;
-sare si piper.
Se amesteca rosiile cu ceapa, usturoiul, ardeiul chilli, oregano, busuioc, sare si piper si se pune jumatate din compozitie pe fundul unui vas termorezistent. Se adauga felii de branza feta, branza de oaie data pe razatoare, ardei gras si iute. Se mai pune un strat de rosii, urmat de branza si ardei. Se stropeste cu uleiul de masline si se acopera cu un capac. Se da la cuptor pentru 30 min la 200°C. Se serveste alaturi de paine pe vatra pentru a savura delicioasa zeama lasata.
Ingrediente:
-3 rosii taiate felii subtiri sau tocate;
-1 ardei gras taiat rondele;
-1 ardei iute taiat rondele;
-branza feta 250g;
-branza de oaie 200g;
-3-4 graunti usturoi zdrobiti;
-2 ardei chilli;
-1 ceapa taiata rondele;
-2 lg. ulei masline;
-o mana de oregano verde (poate fi inlocuit si cu oregano uscat);
-7-8 frunze busuioc verde;
-sare si piper.
Se amesteca rosiile cu ceapa, usturoiul, ardeiul chilli, oregano, busuioc, sare si piper si se pune jumatate din compozitie pe fundul unui vas termorezistent. Se adauga felii de branza feta, branza de oaie data pe razatoare, ardei gras si iute. Se mai pune un strat de rosii, urmat de branza si ardei. Se stropeste cu uleiul de masline si se acopera cu un capac. Se da la cuptor pentru 30 min la 200°C. Se serveste alaturi de paine pe vatra pentru a savura delicioasa zeama lasata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu