joi, 13 iunie 2013

Budinca de fasole cu cocktail de fructe de mare si spuma de ardei



Ingrediente pentru 2-3 persoane:
-240 g fasole alba;
-120 g porumb;
-500 g fructe de mare congelate(calmar,caracatita, creveti...)
-1 ceapa;
-2 oua;
-zeama de la 1/2 lamaie;
-5-6 fire de patrunjel;
-5-6 fire de chives;
-1 ardei capia;
-2 graunti de usturoi;
-1 file ansoa;
-200 ml supa de legume(se fierb 1/2 morcov, o telina mica, o radacina patrunjel, un pastarnac, 1 ceapa mica, putina sare in 400 ml apa pana scade la jumatate);
-1g lecitina de soia alimentara;
-1 bucata fenicul, pentru decor;
-sare si piper.


 Se coace ceapa la cuptor pana se inmoaie, se curata si se amesteca cu fasolea, supa de legume, cele doua oua,  sare si piper. Se mixeaza cu blenderul pana se omogenizeaza. Se toarna intr-o forma termorezistenta si se pune in cuptorul preincalzit la 160°C pentru 40-50 minute.
 Se pun intr-o oala cu apa doua frunze de dafin, cateva boabe de piper si o lingurita de sare. Se fierb in aceasta apa fructele de mare pentru 5 minute. Se scot fructele de mare din apa se scurg si se amesteca cu doua linguri de ulei de masline, zeama de la lamaie, patrunjelul tocat marunt si porumbul. 
 Se coace ardeiul capia la cuptor si se curata. Se zdrobesc grauntii de usturoi, se amesteca cu ardeiul, fileul de ansoa si un praf de sare. Se adauga 100ml apa rece si 1g lecitina de soia. Se mixeaza cu blenderul pana cand se formeaza o spuma deasupra. Se foloseste doar spuma care este stabilizata datorita lecitinei. 
 Se taie budinca se aseaza pe farfurie alaturi de fructele de mare, se presara cu firele de chives tocate si spuma de ardei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu