joi, 21 martie 2013

Lasagna

Ingrediente:
-1kg carne tocata de vita;
-100g bacon;
-500 ml sos de rosii;
-400g foi lasagna;
-200g mozzarella;
-1 ardei iute;
-100g unt;
-100g faina;
-1l lapte;
-ulei de masline;
-sare si piper.

Sosul ragu:
 Se incing doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie si se caleste carnea pana prinde o culoare maronie. Se adauga 50g  bacon, taiat marunt, sosul de rosii, sarea si piperul. Se lasa pe foc pana cand sosul capata consistenta.
Sosul alb:
 Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina si se lasa pe foc doua minute. Se adauga trepat, amestecand, laptele. Se reduce focul si se lasa pana cand sosul se ingroasa.



 Se pune hartie de copt intr-un vas termorezistent si se unge cu ulei de masline. Se intinde in vas un strat de sos ragu, o treime din cantitate, si se acopera cu foi de lasagna. Foile se ung cu sosul alb. Se repeta operatiunea pana se obtin trei straturi de foi. Se adauga un ultim strat de sos alb, se presara parmezan ras, bucati de mozzarella, restul de bacon si ardeiul iute taiat rondele. Se baga in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 min.


                                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu