miercuri, 13 martie 2013

Pulpe de rata cu sweet chilli si orez cu castaravete si porumb

Ingrediente rata cu sweet chilli :
-2 pulpe rata;
-3 lg. sos sweet chilli;
-4 catei usturoi;
-1/2 lg. sare;
-2 bucati anason;
-3 lg. sos soia;
-2 lg. vin de orez;
-2 lg. ulei de susan.

 Se amesteca toate ingredientele, se pune rata la marinat in ele pentru minim doua ore (se poate tine la marinat pana la doua zile). Se pune intr-un vas termorezistent, se acopera si se da la cuptorul preincalzit la 160°C pentru 2 h. Se scoate capacul si se mai lasa 5 minute la 220°C.

Ingrediente orez cu castravete si porumb:
-200g orez prefiert;
-100g orez salbatic;
-300g porumb;
-200g castravete;
-1 ceapa mica;
-5 lg. sos de soia;
-2 lg. vin de orez;
-2 lg. otet din orez;
-2 lg ulei.

Se fierbe orezul, separat, dupa cum scrie pe ambalaj, se amesteca si se lasa se sa raceasca. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se caleste putin ceapa tocata grosier, se adauga orezul si sosul de soia si se mai lasa pe foc un minut. se adauga si restul ingredietelor si se serveste alaturi de rata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu